Uppdrag Mentor eget företag avslutas

I Mentor Företag har jag varit handledare lite över fyra år, och idag är det uppdraget för min del avslutat.

Jag har intervjuat företagare som vill vara med och efter deras önskemål letat efter mentorer som vill ställa upp som mentor. Företagare som är villiga att diskutera sina mål och visioner med någon utanför det egna företaget. Företagare som vill växla upp, växa, ta nya marknadsandelar, anställa fler, exportera mm. Och anlitat erfarna företagare, ledare som mentor. Att de som mentor under ett år, utan ekonomisk ersättning, varje månad några timmar ställer upp som bollplank, med sin erfarenhet, och som fungerar som bollplank. Och många mentorer ställer upp igen, de tycker det är roligt att kunna bidra, se andra växa.

Jag har intervjuat ca 120 företagare under de här åren och sedan matchat adepter med mentorer. Arrangerat nätverksträffar där adepter och mentorer träffas och utbyter erfarenheter om allt möjligt.

Ett uppdrag som har varit mycket givande. Nu tackar jag för den här tiden och hoppas träffa alla i andra sammanhang.

Mer om Mentorsprogrammet

#blogg100

 

 

Årets första nätverksträff – mentor företagare

I kväll har vi haft årets första nätversksträff, ett trettiotal adepter och mentorer slöt upp till mötet och värd för kvällen var Anna Lundkvist. Anna driver sedan 2009 Lillgården i Bankeryd. Det är hennes tredje restaurang och hon berättade att hon varit företagare i över 20 år. Hon berättade att hon gjorde ”allt” själv i början och med den erfarenheten rekommenderar hon istället lyssna och lär av andra, delegera för att snabbare bygga upp en bra verksamhet.

Vad är varumärke och varför ska man arbeta med sitt varumärke pratade Mikael Lundberg, Yellon om. Mikael tipsade om att företag bör lägga mer energi på att leverera kvalité istället för att hitta metoder att mäta varumärket. Ta hand om befintliga kunder, bekräfta att det kunderna köpt, att de gjort ett bra val.  Jobba på att göra det enklare för kunden att handla av, minska hinder till köp genom att bygga trygghet.

Som vanligt blir det många diskussioner, erfarenhetsutbyte, delade med sig av goda råd och tips.

Vi bjöds på en underbar het tomatsoppa med bruschetta, kaffe och kaka.

 

På mötet deltog bland annat

Årets mentor Annica Lind Nordberg

Annica tar emot diplomet av Eva

Idag har fina Annica Lind Nordberg, @Tigerlinus, fått priset som årets mentor i Jönköping. Jag är så glad att Annica som har så mycket omkring sig, under ett år tog sig tid att ställa upp som mentor för Marie Johnsson, ägare av Gnosjö Gängteknik AB. Det är också kul att höra att det inte bara är adepten som tycker det är givande att vara med utan även mentorn får med sig mycket som kommer till glädje för hennes ledarskap.

Nu håller jag tummarna för att Annica blir Årets mentor 2011 i Sverige!

Läs mer om på ALMIs >>

Fler bilder >>