Välj en sida

Landar framför bloggen framåt midnatt. Som oftast. Efter en dag full av aktiviter är det först nu det lugnt. Alla andra i familjen sover. Hunden Tella ligger vid mina fötter, väntar på att jag också ska krypa ner i sängen. För först då lägger hon sig för natten. Hon snarkar och vaktar.

Blogga vid den här tiden är ganska meningslöst, om man är ute efter få spridning och kommentarer. Nu är ingen vaken, inte som vill kommentera, och i morgon när alla vaknar är det historia.

Kan man skriva utan att vara ute efter spridning och kommentarer?

Jag började Blogg100 med att skriva om Twitter, varje dag, på ett eller annat sätt var mina inlägg om Twitter. De delade jag ibland vidare, helt enkelt för att andra skulle kunna ha nytta av det jag kollat upp och skrivit om.

Det tog tid, men var givetvis givande, lärorikt. Men jag saknade det här fria, att skriva om vad som föll mig in. Kravlöst. Jag gick med i två nya nätverk, MentorRing och Jane Leadership,  1 maj närmade sig, precis som  Göteborgsvarvet, dotterns student med mera. Saker som inte alls passar in på mitt företags blogg, men som funkar här. Här är ”bara” jag.

Att i stället skriva en egen dagbok hade inte varit samma sak. Jag respons på  det jag skriver. Från andra som känner igen sig, funderat i samma banor. Det är värdefullt! Så pass värdefullt att jag kommer nog fortsätta, men hur, det ska jag fundera på några dagar.

#blogg100