Välj en sida

Idag var det meningen att jag skulle börja med en ny utmaning, Paleo, men jag ändrade mig. Min utmaning blir RAW-food. Jag börjar med en månad, slutar lagom til Webcoast. Jag fokuserar främst på alla måltider hemma men ska försöka få till att även luncher och middag på restaurang är mer gröna.

Visst äter jag djur, både grisar, kalvar, kycklingar och fiskar finns ofta på menyn. Tyvärr väldigt sällan som vi har vilt, som älg, rådjur och hare. Det djuret som hamnar på min tallrik har fötts upp enbart för att hamna i där. I en trång och stressad miljö. Fraktats med lastbil för att möta döden. Visst kan jag köpa kött som är ekologiskt – men just nu räcker det inte för mig. Jag utmanar mig själv.

Första dagen gick ganska bra. Gästerna idag bjöds på Gino med underbar Mascarponesås – det kunde jag inte motstå. Minskat rejält på kaffet, endast en mugg idag. Frukosten och middagen klarade jag målsättningen RAW-food. Dottern försökte vara positiv till middagen men nja, den salladen föll henne inte i smaken, blev väl mycket smak av Tamari.

Grön frukost

Avadado, spenat, selleri, gurka, sallad, vinteräpple

Grön frukostsallad

Grön middag med rött inslag

Broccoli, champinjoner, rödbeta, olja, vitlök, sesamfrön, Tamari.

bild-7

#blogg100