Välj en sida

I kväll såg jag en tweet från Magnus Höij som fick mig att fundera.

Varför sitter han och väntar på att någon ska svara? Varför väljer han inte en annan restaurang som hittar telefonen när det ringer? Jag tror Magnus är grymt nöjd med Tranan, en av hans favoritrestauranger för annars hade han inte väntat. Tweeten skrev Magnus troligtvis efter en bra stunds sittande vid telefonen, när irritationen över att inte någon svarar växt till sig, utmynnande det i en liten irriterad tweet.

Att ringa och boka bord på restaurang är något jag undviker, det tar oftast lång tid innan de svarar om de alls svarar. Nu har några av mina favoritrestauranger i Jönköping börjat läsa sina mail flera gånger om dagen så och det är passar mig bra. Att slänga iväg ett mail och fråga om det finns bord några timmar senare, eller nästa vecka, och få snabbt svar är service.

Boka Bord Sjön

En av de nyöppnade restaurangerna i Jönköping har kompletterat med bokningstjänst på webbsidan. Ändå smidigare. Slipper jag använda sig av mailen.

I en stenhård konkurrens, i tuffa tider gäller det att göra vad man kan med sin verksamhet. Att svara i telefon, på mail, en facebook-sida och se kunderna när de kommer in på restaurangen, hotellet eller i affären borde vara så självklart, så grundläggande för alla som jobbar på ett ställe.

Även en restaurang kan göra en nöjd-kund-enkät och arbeta med ständiga förbättringar, kunden i fokus. Fler nöjda kunder som leder till att öka försäljning.

Hoppas Tranan svarade så Magnus fick boka sitt bord.

Uppföljning boka bord

 

Inlägg sex #Blogg100