Välj en sida

I mitt flöde finns många som utrycker åsikter, politiska, om samhället, om orättvisor. De engagerar sig. I frågor som inte är något de arbetar med, får betalt för, utan de engagerar sig för att de bryr sig.

Många bryr sig, stora flertalet bryr sig säkert, utan att de pratar om det, utan att skriva om det på sociala medier. Tänker att det beror på att de vill inte använda sociala medier för åsikter, ställningstagande, inte spamma sina följare med tweets som ”Du glömmer väl inte att rösta”. De väljer att vara professionella och korrekta, inte personliga. På så vis riskerar de heller inte att reta upp  någon, att komma i konflikt, med kollegor, arbetsgivare, kunder, partners.

En del har andra arenor, kanske sitt jobb där de dagligen arbetar med människors lika värde. De tycker att de gjort sitt på arbetstid så fritiden använder de för att ladda batterier för att orka ta nästa dag. Som om vi som jobbar med andra saker – har mer tid och energi att bry oss på vår fritid?

Eller bryr man sig inte alls, tycker frågorna är oviktiga. Kanske en del känner att deras åsikter inte är politiskt korrekt och det är lättare att hålla tyst?

Jag vet inte.

”Den stora skillnaden, den som du kan vara med och göra, är de goda människornas protester, istället för som då – de goda människornas tystnad.” Sofia Mirjamsdotter

Läs Sofia Mirjamsdotter ledare ”Nationalisterna löste inte 30-talskrisen heller”