Välj en sida

Idag invigdes festivalen Qomut i Jönköping – ”Föreningens vision är en värld fri från trakasserier, våld och diskriminering. Det är en värld där kön och sexuell läggning inte spelar någon roll.”

Vem vet, snart kanske en del inte längre behöver flytta från stan för att kunna andas? Så som Andreas Jonsson vittnar om – Som bisexuell tonåring, pingstvän och Jönköpingsbo var livet många gånger ett rent helvette.

Läser hur Pingströrelsen ser på homosexualitet och samkönade äktenskap och det får mig att undra…

Nu vet vi att allt i världen inte är fullkomligt, så som Gud en gång skapade det. Ingen kan bestämma över de egenskaper han ska födas med, om man skall vara rödhårig, hetlevrad eller homosexuell. Ingen kan bära någon skuld för de egenskaper man föds med. Men alla människor kan till viss del bestämma hur man ska hantera sina drifter. Inom den kristna kyrkan har homosexuella människor främst hänvisats till ett liv i celibat, och bisexuella människor har uppmuntrats att bejaka den heterosexuella lusten. Pingströrelsen ansluter sig till denna hållning. Amen. År 2013.

Då är det skönt att det finns folk som Frida Ohlson Sandahl, länsmuseichefen Sergei Muchin som vänder ut och in på stan. Och orkar det.
Qomut

Och Partiet, med fantastiska Fredrik Boltes, framförde låten Qom ut som ”är” Jönköping
Qomut

Uppdaterat:
20130522 Jocke Sjökvist: Qom ut är bra för ”förvirrade” ungdomar.Krönika JP