Välj en sida

Jag arbetar ofta med folk som jag inte delar kontor med och då gäller det att hitta system för att kunna kommunicera – snabbare än mail. När jag pluggade till ingenjör i slutet av 1900-talet så körde vi ICQ för att stämma av projektarbeten. Sedan var det några år med Messenger, sista gången var nog på SYSteam i ett projekt där vi satt på flera olika ställen och jag behövde ha täta kontakter med utvecklarna. Utöver de system vi hade för projektarbetet, test etc.

Idag kör jag nästan uteslutande med Facebookchatten, Facebook messanger. Smidigt att ha tillgång från datorn, mobilen och paddan. Det går fort att skriva i den och det går att gå tillbaka i historiken och se vad man bestämde för något. Saknar nog endast möjligheten att flagga för om jag sitter i möte, lunch men möjligheten att ställa in notification räcker en bit.

Andra kanaler som jag använder för direktmeddelande är vanliga SMS, Twitter och LinkedIn. Har precis börjat testa Kik och tycker den är smidig och jag gillar att ha något som ligger utanför Facebooks plattform. Google chatt är jag inte igång med men tror att jag kan gilla den lösningen men så länge inte mina kontakter finns där så är det inget värt att lägga tid på. Har även Whats App men den tjänsten har jag använt två gånger, under två år.

Konsten idag är att veta i vilken kanal jag fått ett meddelande – om jag ska gå tillbaka och svara eller se vad som bestämdes. Där var det klart enklare när det bara fanns mail. Och jag bara hade ett mailkonto. Idag har jag 10 aktiva mailkonton för olika projekt. Där är det relativt enkelt att söka fortfarande då jag har alla mail samlade i samma mailprogram. Det är väl den fördelen mailen har.

10 #blogg365