Välj en sida

Träffar många underbara, drivande och engagerande människor i mitt jobb. Och jag älskar det!

Företagare som en gång haft en ide och som målmedvetet driver igenom den med affärsplaner, marknadsplaner, strategidokument, ekonomiska prognoser etc . allt enligt skolboken beundrar jag.

Men det finns en grupp företagare som på något sätt bara blir företagare. Jag syftar inte på de som blivit företagare på grund av att tidigare generationer varit företagare och de blivit företagare på grund av generationsväxlingar. De är oftast fantastiska. Nej, jag tänker på en grupp företagare som börjar med en verksamhet, oftast för att de är duktiga på något. Inte nödvändigast bäst men de gillar det de gör. De vill göra bra affärer, som alla ska tjäna på. De själva ska kunna leva på sitt företag och och målet är att kunderna ska vara nöjda. Vinn-vinn-situation.

De samarbetar med andra företagare och delar med sig av erfarenheter och sitt nätverk. Entreprenörer som har modet att anställa folk för att verksamheten ska kunna växa och ser sina anställda som en viktig resurs. Vill att de anställda ska vara delaktiga i verksamheten, ta ansvar, och inte se sitt jobb som ett man stämplar in på och glömmer när man stämplar ut. Delar ut bonus till de anställda när företaget går bra för alla har bidragit till resultatet.

Utöver att bli duktiga på det de säljer har de ett driv som finns att lösa omöjliga saker, som hen oftast inte kan alls något om, eller kanske vara har ett hum om. En liten företagare har ingen personalavdelning, marknadsavdelning, utveckling, inköp, försäljning etc. Det är en och samma person som ska fixa allt. Med precis samma krav som de två procenten stora företag vi har i Sverige ska den företagaren klara av alla lagar och regler. De löser det. De glöder. Letar lösningar. Är öppna för nyheter, förbättringar och ser möjligheterna. Dessa entreprenörer älskar jag!

Entreprenör – Wikipedia

1 av #365

 

 

Anne-Lie Lokko

 

Mob 0708371323