Välj en sida

Jag har flera passioner, men internet är en av mina stora, både yrkesmässigt och privat. Jag går igång på att med datorn och nätets hjälp göra saker enklare, säkrare och roligare. Redan när jag läste på högskolan 1998 så var jag med i projekt som pratade om att plocka ihop matkassar och få kassarna hemkörda. I ett projektarbete gjorde vi en webbplats för ett dagis, allt som föräldrar ville veta fanns med. Mitt första arbete efter examen var att bygga och driva en e-handel, allt för tidigt, fanns inga färdiga system, inga betalningslösningar och knappt paketlösningar. Lärde mig givetvis massor, utan att bli rik. Så jag har hänt på webben sedan 1999 och det har varit en spännande resa. Att jag idag driver AddFriends, som hjälper verksamheter med digitala närvaro, är ett fantastiskt sätt att få utlopp för min passion.

Mycket förändras, vi får nya vanor, en del bättre, en del klart sämre. Affärsmodeller förändras och jag följer allt med spänning.

Idag har jag blivit intervjuad av Krister Leimola som förra året lanserade världens minsta lokaltidning på nätet. Krister och jag läste ihop på KomVux på 80-talet så det har varit kul att följa hans projekt. Alltid något nytt.

Anne-Lie Lokkos passion är internet, Jmini.se 20130122