Välj en sida

Single malt, rökig, råg, vete, 18 år, japansk, hollänsk, svensk, amerikansk eller irländsk – på Whiskyexpos 10-års jubileum i Linköping fanns mer än vad jag en kväll har kapacitet till att testa.

Startade med en av mina favoriter, Auchentoshan, och provade Three Wood, en bra start som jag tänker komplettera förrådet hemma med.

Föreläsning Millstone

Patrick Van ZuidamMin största behållningen på mässan var föreläsningen med Patrick van Zuidam, Zuidam Distillers. Storyn om att ta över ett familjeföretag, vilja göra sin egen resa, visioner och mål och med knappa resurser hitta lösningar för att få fram en whisky som fått både utmärkelser i både brons, silver och guld. En av mina favoriter blev deras whisky på 100% råg, Whiskey Rye, vilket om jag minns rätt, är den enda råg whiskyn i världen som har 100% råg.

Patrick tyckte det var roligt att träffa svenskar, han erfarenhet är att vi är mer öppna för nya smaker, inte så bunda vid att hålla traditionen. Han sa att vi hade elva destillerier i Sverige, hade jag ingen aning om så det har jag googlat på…

Arrangemanget Whiskyexpo 2013

Whisky Expo 2013

Whiskyexpo 2013 är i Cupolen i Linköping, inte helt centralt men gångavstånd (20 min) från Stora torget. När vi kom fram var det en lång kö för att komma in, och då var klockan ändå 18.30 och insläppet hade börjat en halvtimme tidigare. Vi hade bokat entre, drinkbiljetter och föreläsning via nätet innan jul. När vi kom fram så frågade de efter våra biljetter och vi höll fram bokningsbekräftelsen. Men det står att ni ska köra ut biljetter? Ok, missade det helt. Nu blev det inget problem för oss, mycket trevlig personal fixade entre, drinkbiljetter och föreläsningsbiljett. Nästa år så hoppas jag arrangören skickar ut påminnelse till alla som anmält sig via nätet.

Det var trångt och många köer för att hämta ut eller köpa drinkbiljetter. Systemet med drinkbiljetter fungerade inte alls, rekommenderar att trippla antal ställen där biljetterna kan köpas för att folk ska kunna spendera tiden i utställningshallarna istället för köa. Om jag var arrangör hade jag satsat på andra större lokaler, fler mer ståbord, mysiga soffgrupper, filmer och en trevligare miljö.

Speedtesting

Något jag ska testa nästa gång!

SpeedtestareSpeedtasting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elva svenska destillerier

Inlägg 11 #Blogg100