Välj en sida

 

Livet rullar på, timmar, dagar, veckor månader och många år. Det är lätt att glömma bort en dag för att göra något annat än arbeta. En dag för återhämtning, en vilodag, springa en runda eller gå en långpromenad. Ta sig tid till att baka, laga mat, läsa en bok eller se en film. Något som för mig kan fungera som återhämtning utan prestation.

Idag bor vi i en liten lägenhet mitt i stan: Barnen är vuxna och står på egna ben. Jag är företagare och har varit det nu i många år och har roliga uppdrag och det rullar på. Visst är det mycket och listan lång med vad som ska göras och det är det som är svårast för mig med ”ta ledigt”. Att jobba med uppdrag där många gånger tiden på dagen, platsen inte spelar roll så länge det finns bra nät. Jag kan alltid jobba, om inte det är åt kunden så kan jag jobba med innehåll mm i mitt eget, lära mig nya saker. Det tar aldrig slut. Företaget är inte ett jobb, det är något jag lever. För att överleva måsta jag ha också välja ledighet och det är kanske det svåraste.

Men idag ser jag ett behov som jag inte såg innan, men troligen hade behövt än mer, och det är tiden för återhämtning. En dag, en stund där hjärnan tillåts vila, få andra intryck och lite mer kravlöst. Jag har märkt att jag presterar bättre de andra dagarna när jag vilat, gjort något annat. Den vetskapen gör det lättare att helga vilodagen och att ”jag borde” får vänta en dag. Förutom vilodagen mina söndagar, har jag också lördagen fri från jobb och då träffar jag gärna vänner, städar, tvättar och fixa saker. Det gör också att när söndagen kommer så har jag kan jag känna mig nöjd med det jag gjorde dagen innan.

Vilodagen är målet.