Välj en sida

Det finns inga begränsningar i antal omstartar man kan göra när det gäller träning och det är tur för mig. För nu är det dags igen. Vaknade till strålande väder och bestämde mig för att inte skjuta på det längre. Fram med löparkläderna, en lista på Spotify, Runkeeper, koppla Tella och ut. Planen var att först rasta Tella, sen skulle vi springa något av spåren vid Karlbergs Slott. När vi kom fram till Rörstrandsgatan i höjd med Karlbergs station ville Tella vända hem. Så tillbaka hem med henne och jag peppade mig själv, jag ska ut, jag ska ut, jag ska ut igen, bara lämna Tella, sen ut och springa.

Jag och min PT – Runkeeper

Min pepp funkade, jag lämnade Tella hemma och stack iväg. Så nu var det Runkeeper, Spotify och jag igen. Runkeeper hade två ”challange” som jag hoppade på och Spotify hade några listor som jag cynkade apparna för testa hur ”tempo” och pepp det var. Jag ska ta fram nya listor till mig, tror inte tempot i musiken spelar så stor roll, det får vara gärna vara snabbare än vad jag springer, men framförallt pepp och glatt.

Rundan blev från Atlas, till Karlbergs slott, fortsatte över bron till Kungsholmen, och tillbaka hem längs med andra sidan vattnet. Det gick förvånansvärt bra. Jag brydde mig inte om hastighet, visste inte hur lång sträckan var, mitt mål var att springa runt. Och det gjorde jag.

Vy över båtar, Karlberg. Jag springer förbi med min PT Runkeeper

Fotona jag tog längs med vägen, sparade i Runkeeper, Bra minnen.

Springar med min PT Runkeeper längs med vackra Karlberg

Det blev 3,5 km i underbart väder och längs med Karlbergs.

Mitt första mål med löpningen

Mitt första mål blir att igen springa en mil, och jo, det får ta hur lång tid som helst. Minns första gången jag satte det målet då kändes det i princip omöjligt att uppnå. Jag siktar på att klara milen om två månader, jag bär på en rejäl övervikt så får ta det lite försiktigt. Under vintern har jag tränat på gym så jag är starkare än tidigare, har framförallt mer balans i kroppen, och det tror jag kommer vara en god hjälp nu.

Midnattsloppet

Den 19 augusti är det Midnattsloppet – är jag hemma så kommer jag springa det i år! Att ha ett mål i sikte har hjälpt mig förr, det gör att löpningen får mer plats i min hjärna, på ett positivt sätt. Jag blir mer fokuserad på att jag ska klara det. Och för att klara det, måsta jag träna.