Välj en sida

Jag kommer sova bort en tredjedel av mitt liv och funderar på hur jag ska göra det med kvalite. Låta sömnen stärka mig förbättra immunförsvaret och ladda hjärnan.

Hur många timmar per natt behöver jag sova för att må bra? För att återhämta mig och vara på topp? Jag tror jag mår bäst när jag sover 7,5 timme per natt. Jag brukar inte komma i säng förrän elva och behöver komma upp till klockan sex för att få en bra start på dagen. Jag sover oftast inte mer än 6,5 h. Upp kommer jag. Det är värre med att somna.

För återhämtning så sägs det att de första timmarna är de som verkar ha störst betydelse.

Så nu eftersträvar jag att känna mig utvilad när jag vaknar. Vara pigg och koncentrerad under hela dagen. Får jag till en god nattsömn utsöndrar kroppen även mer tillväxthormoner och glukagon, fettförbrännande hormoner!

Jag kämpar ständigt med att få bättre rutiner, sova mer, motionera mera, äta bättre osv. Det sista året har det kommit flera appar som hjälpt mig.

RunKeeper är den app som hjälpt mig mest när det gäller min hälsa. Jag tillhör den gruppen av människor som tror att jag är sämre än vad jag är så för mig är det peppande att se att jag faktiskt sprungit exv fyra gånger i veckan de tre sista veckorna. Min hjärna tänker att jag sprungit av två gånger, gick säkert mest hela tiden och inte var det så långt heller. Så att se statistiken gör mycket för att jag ska få lust att fortsätta.

Så tillbaka till sömnen. Tänker mig att jag måste dokumentera även den för att jag själv ska se att jag gör framsteg. Når mitt mål. Så då letar jag givetvis efter en app. Till RunKeeper kan man addera fler appar och vice versa. Hittade SleepTrack med den kan jag registrerar antal timmar,  manuellt. Det får duga. Laddade även hem SleepCycle för  att pricka in rätt ögonblick att öppna ögonen!

Min status från SleepTrack, 7 timmar

Min status från SleepTrack, 7 timmar

Jag är övertygad om att kommer jag i säng i tid kommer jag lyckas med flera av mina mål!