Välj en sida

I fredags öppnade äntligen museet igen efter en lång renovering. Jag hann inte dit i fredags, hade gärna hört Frida Ohlsson Sandahls tal, hoppas någon spelade in det.

Under mitt besök i går fick jag i alla fall förmånen att höra Sergei intervjua Elisabeth Ohlson Wallin om hennes utställning, konstnärsskap mm. Och sedan hörde jag hela spaningen som Johanna Linder höll  i med Marika Lagercrantz, Elisabeth Ohlson Wallin och Luis Gonzalez.. Marika efterlyste ”arvet” och jämförde med kulturen i Berlin. Och jag som nyss var där minns så väl allt som vår guide pekade ut. Plattor i trottoaren med namn på den jude som en gång bott i huset. ljussiluetten på snickaren som la en bomb i Hitlers talarstol, checkpoint Charlie, muren osv. Så mycket historia som inte får glömmas i en livlig storstad. Elisabeth Ohlson Wallin spaning var lite skrämmande, många krafter som påverkar vilken konst museum tar in.

Lite synd att de inte sände invigningen på egen kanal, ev Bambuser, dels för alla som inte kan vara på plats och vill delta men också för att spara för eftervärlden.

Kulturarvsspaning

Kulturarvsspaning Marika Lagercrantz

Utställningarna var intressanta, ska absolut dit igen. Kommer gärna ta med gäster och kommer säkert hänga i lokalen och i butiken. Bara lattén som fattas.