Välj en sida

Hot mot kvinnor

Har hört män som ska läxa kvinnor i kvällens Uppdrag granskning om kvinnohat. Män som hotar med våldtäkt och död. Hur funkar en man som hotar med våld och mord? Jag undrar vilken uppväxt dessa hotande män har, vilka möten de haft i livet? Hur lever männen idag? Har de familj och barn? Hur behandlar de sina nära? Med hot och slag?

Inlägg på Facebook. Så lätt att skriva och hota. Grabbar som skyller på att det var så många andra som skrev så vad spelar min rad för roll. Hon ska lära sig. Hon ska fatta. Jag tror inte hon bryr sig. Men ok, tar hon illa vid sig så ber jag om ursäkt.

 “Behandla andra som du själv vill bli behandlad”.

Jag förstår att vissa ämnen undviks för man redan i förväg vad det medför. Hot och våld. Önskar att polisen får resurser att omgående, med kraft ta tag i alla ärekränkningar och hot.

Se gärna programmet, tillgängligt till fredagen den 28 juni 2013.

Hot mot företagare

Har tidigare i kväll lyssnat på hot mot företagare. Att driva affärsverksamhet som går ut på att hota andra företagare att sko sig på andra utan att själv göra ett jävla dugg för att förbättra världen.  Vad har de för människosyn? Var gick det fel? Var det pappas fel, mammas fel, lärarens fel,  sossarnas eller moderaternas? Eller vems fel var det?

#blogg100

Rekommenderad läsning

det här kan du göra som motvikt till hatet, Sofia Mirjamsdotter

Facebook: Threatening to rape women is okay, as long as you don’t mean it, Michael Kazarnowicz

Näthot ska alltid anmälas, Nikke Lindqvist

Min story, näthatet, Isabella Löwengrip

Bristande statistik kan drabba polisresurser mot näthat Medierna, SR

Enkla lösningar råder inte bot på hatet, Emanuel Karlsten, DN