Välj en sida

Har varit på konfirmation idag i Billdals kyrka. Noterar nästan omedelbart att de  installerat en storm bildskärm på väggen längst fram i kyrksalen. Jag hamnade längst bak i salen men fick under konfirmationsgudstjänsten lättare att följa med tack vare att de använde skärmen för att presentera vad som var aktuellt. Alla psalmer, böner var visades hela texten så ingen behövde leta efter psalmböckerna. Ännu bättre hade det varit med en skärm till som streamade vad som hände där framme.

Jag har varit på några konfirmationer, konserter mm i kyrkor som Kristina kyrkan och Sofia kyrka i Jönköping. Tänk er klassiska stora kyrkor med många pelare i. En helt omöjlig sal att hänga med i vad som händer då man inte ser något av det som händer längst fram. Barn, tonåringar, vuxna har övat in ett program och bara en bråkdel av de som sitter i salen ser dem. Ljudet brukar vara okej, men det är allt..

Tänker mig att det borde finna smarta textilier som kunde hänga på flera ställen i kyrksalen och projektorer – googlar och hittar en snygg lösning – med steg för steg förklaring