Välj en sida

Bianca och Leones Lyckopodden Elaine EksvärdBörjade dagen med att leta fram några nya poddar för att ha något att lyssna på när jag är ute och går.  Målet är att gå/springa en mil om dag under sommaren och jag behöver blanda upp mina listor på Spotify med helt annat.

Jag hittade några poddar som tar upp sociala medier, marknadsföring och teknik. Sökte också pod om retorik och hamnade på Bianca och Leones lyckopodd och ett avsnitt med retorikern och författaren Elaine Eksvärd som gäst.

Första gången jag lyssnat på Bianca och Leona och inte hört mer än Fazers sponsrar podden så jag hade inga förväntningar alls. Elaine, Bianaca och Leone pratar om härskarteknik mellan vänner, vardagsmakt, effektiv tystnadsmakt, få flockledarens uppmärksamhet istället för att försöka dräpa den som har makten och fördelar och nackdelar med att spela svårflirtad.

De kommer dessutom in på säljteknik, men ur perspektivet härskarteknik. Här hade jag gärna varit med och skruvat lite och betonat att det är okej att avsluta samtal från säljare tvärt.

Jag gillar avsnittet med Elaine, det är bra tempo och det som diskuteras relevant.  I sommar kommer säkert höra på fler avsnitt med Bianca och Leone. Elaines böcker ska jag ladda ner och lyssna på, längtar efter fler retoriska tips!