Välj en sida

Redan nu har Facebook ändrat inställningarna för hur listor av vännter, något jag inte blivit klok på hur det funkar. Det tar som alltid lite tid att vänja sig med nyheter.

Nu blir det klart spännande att se hur Facebooks nya funktioner och utseende kommer att tas emot. Istället för Gilla en bok, en film, ett spel etc så byts det ut till läser en bok (bokens namn), ser en filmens namn, spelar ett spelet etc. Anledningen till det är att många av oss behöver inte gilla en bok bara för att vi läst den, gilla en film bara för att vi sett den. Däremot är vi intresserade av att dela med oss av information av att vi läst boken etc. Fler kommer troligen dela med sig av vad de gör. Detta i sin tur kan leda till att ”träffa” andra som läst samma bok etc. Annonsörerna med fler kommer få ännu mer information om användarna som de kan använda när de positionera vilka som ska nås.

Alla våra aktiviteter kommer sparas i en tidslinje, det innebär att jag kan titta på vad jag gjorde 2008, se vilka foton jag lagt upp, vilka platser jag ”checkat in” på etc.

Min facebookprofil kommer längst upp på sidan ha en stor bild, påminner om WP:s första teman.

Appar såsom Spotify kommer utvecklas till att vi kan delge vad vi lyssnar på just nu. Vi kan gå in och se vilka rundor vi sprungit, vilka maträtter som lagats och som mina vänner lagat hemma hos sig,

Det finns som vanligt inga krav på att allt måste in i inlägg och status uppdateras, du väljer själv. På det hela känns det som det kommer bli mer användarvänligt.