Välj en sida

Jag har aldrig köpt en helt ny bil. Det finns en liten chans att jag väljer en ny, liten bil den här gången. Först hade jag tänkt en cab men med två regniga somrar så insåg jag att en dag att det blir ett löjligt val. Det regnar, regnar och regnar och när det inte regnar så är det så kallt, jättekallt.

Jag hälsade på hos bilhandlarna i stan för några veckor sedan. De ser mig inte. Den största bilhandlaren i stan har säljare som inte ens tittar upp och med blicken säger, jag har sett dig, behöver du hjälp? Nejdå, de sitter och tittar ner i sin skrivbord. Det var likadant hos flera bilhandlare.

Idag påkallade jag uppmärksamhet, frågade om han jobbade och om han hade tid. Det funkade bra, fick full service, fast han redan hade kunder fixade han så vi kunde provköra.

Fiat 500 1.2 Lounge -12 provkördes och gillades.

Problemet är mest hur jag ska få med Tella. Hon kommer trivas i baksätet, men hade gärna haft henne i bur i bagaget. Säkrare för henne och mig. Ska testa några till innan jag bestämmer mig. Och säljaren som jag som jag träffade på Hedins bil köper jag gärna bil av. Synd bara att det inte blev tillfälle att ta hans visitkort. Förra gången när jag var på Hedins bil i Jönköping var jag osynlig, tur att jag gav stället en chans till.

Så vidare till två bilhandlare till. På första stället satt två säljare i sin bås, passerade dessa utan att de hälsade. Säkert upptagna med stora affärer. Spenderade 30 minuter i butiken och ingen hälsade så jag gick över till konkurrenten tvärs över gatan. Hann inte mer än komma in så kom Bengt-Olof och gav goda råd. Provkörde en Clio III och den var… trevlig, och det är ett bra pris. Ett bra köp… men tråkigt. Bengt-Olof köper jag också gärna bil av.

I morgon ska jag provköra några till. Sen tror jag att jag måste bestämma mig för vilken modell. Därefter blir det jakt, hitta den till ett bra pris någonstans.