Välj en sida

Dokumentera är oftast inte den roligaste och mest prioriterade sysslan i projekt men ändå nödvändigt att lägga tid på. Ju fler som är med i projekten desto viktigare.

Dokumentation över alla program som används för arbetet med digitala medier underlättar mitt arbete, jag får snabbt en överblick på vilka program som används och hur jag kommer intill dem. För att förstå syftet med projektet, kunna sprida det i sociala medier behöver jag kunskap, och det hittar jag i dokument som projektplan, marknadsplan, verksamhetsbeskrivningar, rollbeskrivningar och genom att ta del av allt som är på gång dokumenteras löpande.

I flera projekt används Google Drive vilket underlättar om när man är flera från olika organisationer – man slipper problemen med att få in externa användare i ett system. Asana och Trello för löpande planering och Toggl för tidredovisning.

Chatten i Facebook för att diskutera vad som ska göras. Och så blir det förstås en del mail också. Båda chatten och mailen är bra att gå tillbaka i för att hitta diskussioner och beslut, jämfört med telefonsamtal.

Och fördelen med Google Drive, Asana, Trello, Facebook chatt mm är att jag når det både från mobilen, paddan eller Macen. Informationen är alltid tillgänglig.