Välj en sida

Jag är uppväxt på tiden innan färgen kom, med svart-vit TV. En av min döttrar frågade som liten när färgen kom, hon tittade på  någon gammal film, en svart-vit. På den tiden föddes jag. Jag minns första gången jag såg en färg-TV, jag minns första video-burken, min efterlängtade kassetbandspelare.

Jag minns min första mailadress hos Telia, när jag jobbade på bank och SWIFT-betalningarna gjordes via nätet och inte via tjocka blanketter, när bankboken byttes ut och pensionärerna kom in och ville ha räntan införd i noteringshäftet nu när det inte gick att köra få in det i bankboken. När jag kunde prata med mina kursare via ICQ, när tidningar kom på nätet, Aftonbladets Kvinna, Postens satsning på Torget, Boo.com och min egen misslyckade e-handelstid.

Jag var för gammal för Lunastorm och Bilddagboken, men så kom bloggar, Facebook, Twitter mm. En ny värld öppnar sig, En värld där vi kan kommunicera, dela, gilla och diskutera saker, samtidigt. Fler röster kan göra sig hörde, de traditionella medierna äger inte arenan på samma sätt. Världen blir mer transparent.  Jag gillar inte allt som sker på sociala medier – men jag minns hur det var innan. Det var ok, det funkade,  men världen innan de sociala medierna var helt klart mer svart och vit.

#blogg100