Välj en sida

Jag avföljde en komiker för ett tag sedan och dagen efter avföljandet fick jag en tweet från honom endast med 🙁 . Tweeten fick mig att följde honom igen och då fick jag ny tweet, endast med :D. Det var då jag börja fundera på megafonerna på twitter.

Att ”kändisar” samlar followers på Twitter är inget nytt och för många är en hel del prestige i att ha många följare men att själv bara följa ett fåtal tillbaka. Följer en kändis någon så är det oftast en annan kändis.

Kändisarnas sätt att samla på followers påminner mig lite om när jag var liten. På den tiden spelade och samlade vi på kulor. För att ”vara” någon skulle man ha många kulor och då gärna glaskulor. När jag följer en megafon gör jag det för att jag är intresserad av den personen och jag förväntar mig inte att blir följd tillbaka. Att jag ibland känner mig som en liten grå stenkula i kändisens samling spelar ingen roll. Kändisen får gärna jämföra och mäta sin samling med en annan kändis samling.

Att få en ledsen tweet från komikern när jag avföljde var förvånande och jag vet inte hur jag ska tolka det. Var han ledsen för att jag inte tyckte hans tweets var givande? Skickade han meddelandet för att få mig att börja följa honom igen?

Nu tycker inte jag att kändisar ska följa alla fans tillbaka. Det öppnar upp för direktmeddelande med frågor och förslag som ska helst ska besvaras vilket tar tid. Så därav kan det vara bättre att inte följa någon alls eller andra kändisar och på så vis ”slippa” välja ut vilka man vill följa. Alternativt skulle de kunna följa de 1000 första som är relevanta att följa bara för att få känna på det sociala i twitter.