Välj en sida

I mitten av 90-talet så uppmanades VD:ar att informera sina anställda om vad de gjorde med hjälp av ett veckobrev. I veckobrevet kunde de reflektera över veckan som gått och informera om vad som var på gång. Vad jag vill minnas så var det inte så många som lyckades med att skriva de där veckobreven och personalen saknade dem inte när de slutade komma.

Idag finns så många fler sätt en ledare kan informera och kommunicera med sina anställda. Tänker på Mattias Jansson, kommunchef i Katrineholm. Han ger sina anställda, kommuninvånare och andra intressenter möjlighet att följa hans arbete på flera sätt. Han gör statusuppdateringar på Facebook där han kort skriver hur hans dag ser ut, vilka han ska träffa, vad han ska sätta sig in i. På twitter kan man också följa vad som händer och då och då dyker det upp en blogginlägg där han lyfter fram olika problemställningar. Kan mycket väl tänka mig att han uppdaterar med information i Katrineholms intranät men det vet jag inget om.

Jag gillar Mattias sätt att informera, kommunicera, dela och hoppas fler ledare blir inspirerade av hans kommunikativa stil.

#blogg100