Välj en sida

Vad är vett och etikett?  Intervjuades idag av @331Wernamo om sociala medier och vi diskuterade bland annat om det är okej att alltid sitta med mobilen, vara uppkopplad.  För mig handlar det om vara närvarande, om visa respekt med de jag är med, och en del vänner är det helt okej att  mobilen är med  i samtalen, att uppmärksamheten delas, i en del sällskap inte. Och svaret grundar sig på mitt tyckande, på min erfarenhet, någon annan tycker säkert något annat.

Precis som i den här tråden där Daniels Kjellander tweet från 2013  ställer frågan om  etikettexperter inte grundar sina regler enbart på eget tyckande.

Etikettexperter

Hade jag fått frågan om gästerna får hjälpa till att duka av så hade jag svarat något helt annat. Troligtvis har jag ett annat umgänge, för vi hänger ofta i varandras kök, rör lite i grytorna, dukar ut och in under tiden vi umgås.

Vett och etikett 2

Gustav Svenungsson gör också en reflektion om att fota maten – att i hans generation är det oartigt att inte fota maten, dela med andra vilken fantastisk måltid man intar.

Etikett 3

Jag tycker mycket, mest hela tiden. Åsikter som bygger på mina erfarenheter, mina studier, men med mina begränsade referensramar