Välj en sida

På väg hem i bilen från Stockholm fick jag ett sms av hundvakten Cecilia ÖdmanKan du inte ladda ner appen Glympse så kan vi se var ni är!”.

Glympse

Glympse

Glympse är en tjänst som visar var du, eller mer korrekt var mobiltelefonen befinner i realtid. I appen väljer du vilka som ska följa dig och hur länge.

Jag valde bland annat att skicka ett sms till Cecilia, en tweet till Twitter och en statusuppdatering till Facebook.  Alla dessa fick en länk till  kartan se och kunde se hur vi förlyttade oss fram på E4:an från Stockholm till Jönköping.

Jag ser flera användningsområden för positioneringstjänsten. På natten när du vill att någon ska kunna ”följa” dig från bussen till hemmet. När du är lost, GPS:en strular och du  behöver någon som kan stan och som kan lotsa dig sista biten.

För att se var var någon befinner sig finns flera alternativ.
– Sitter du vid en dator så kan du skriva in det ”nickname” som personen skickat i ett fält på kartan på Glympses startsida.
-Väljer du att följa resan i smartphone så klickar du på url:en i sms:et.  I nästa steg kan du välja att du  vill se färden via en egen nerladdan Glypmpse app eller via Safari .

Ladda ner appen var inga problem, men sen tog det mig en stund att få den att fungera. Jag har en iphone 3GS och det var bland annat Platstjänster för Twitter och Facebook som jag inte hade godkänt som ställde till problem.

Att tänka på: Behöver hela världen veta var du är? Finns det någon kvar hemma som kan råka illa ut om ”andra” passar på att besöka huset in tron om att det är tomt?